Formabontó megoldások gluténmentesen

Ez egy Független Herbalife Tag – Viletelné Markó Mária oldala A hivatalos Herbalife Magyarország Kft weboldaláért keresse fel a Herbalife.hu oldalt.

Hangzatos marketingdumák helyett térjünk a lényegre. Mi a probléma? Fogyni akarsz?

1./ A gluténmentes diéta hizlal. A kukoricától még a disznók is híznak.

Vegyél elő egy darab papírt, vedd elő a gluténmentes lisztjeidet, fogj egy lupét és egészítsd ki a következő táblázatot. Én az elmúlt évben a legtöbbször ezeket a liszteket használtam.

Nem szegény, szerencsétlen kukoricaliszttel van a probléma, hanem azzal, hogyan állítod össze az étrendedet.

Sokan azt gondolják, a gluténmentes diéta arról szol, hogy reggeltől estig gluténmentes kenyereket, péksütiket, palacsintákat, muffinokat, tésztákat, kekszeket, ropikat, krémes-habos tortacsodákat … lehet csak enni, miközben elfelejtik, hogy a húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak ugyancsak a gluténmentes kategóriába tartoznak.

Egy táplálkozási napló pontos vezetése már egy hét alatt megmutathatja, hol érdemes kezdeni a változtatást.

2./ Alig eszem valamit, még a levegőtől is hízom.

Táplálkozási napló vezetését sokan felesleges időpocsékolásnak tartják, pedig ha pontosan vezetjük, kiderülhet

  • elfelejtjük beírni a napi csipegetéseket, csak egy falat volt
  • gyerek amit meghagyott, megesszük, hogy ne legyen kidobva
  • cukrászda előtt elhaladva, visszafordulunk, beállunk a sorba egy fagyiért
  • de van egy komolyabb dolog is, mert ha nagyon keveset eszünk, mert ilyen is van, kb. 1200 kalóriát sem viszünk be naponta (és ez csak a kalória) szervezetünk el kezd tartalékolni. Ahelyett hogy fogynánk, szépen elkezdünk hízni. Nyugalmi metabolikus ráta ismeretében könnyebben lehet még egy táplálkozási tervet is összeállítani.

3./ Az eddigi fogyókúráimnál állandóan éhes voltam, lekapartam a falat, éjszaka legszívesebben felfaltam volna még a hűtőt is.

Megnyugtatlak, a Herbalife súlyfelejtő programjával kitűnően fogod érezni magad, nem leszel éhes, ideges. Vidáman veszed az akadályokat. Néhány dolgot azonban tudnod kell:

Az éhségérzet és napi fehérjebevitel között szoros az összefüggés. Mennyi a napi fehérjebeviteled? Mennyit a személyes fehérjetényeződ? Ez az első amit megnézünk az első találkozás alkalmával.

Ugyancsak szoros összefüggés van az éhségérzet és a napi vízbevitel között. Sok esetben még a fogyás beindulását is a nem megfelelő mennyiségű víz fogyasztása akadályozza. Szóval mennyi vizet iszol naponta?

4./ Nincs nekem időm számolgatni, rohanok egész nap, meg azt sem tudom hogyan kell

Ha nem muszáj, nem kell. Egyrészt a recepteknél a legtöbb esetben fel vannak tüntetve a számok (az én receptjeimnél mindig ), de ma már számos kalkulátor áll rendelkezésre a neten, okostelefonoknál appok, amik általánosságban segítenek.

Belefuthat azonban az ember élete során olyan élethelyzetekbe, amikor nagyon pontosan meg van még az is határozva, hogy nem csak hány kalóriát, hanem mennyi lehet a fehérje, szénhidrát, zsír, sőt még a rostbevitel.

5./ Mennyiben különbözik a gluténmentes fogyási terv a hagyományostól?

Ugyan azok a szabályok az érvényesek. Ha fogyni akarunk : kevesebbet kell enni, többet mozogni. Beviteli oldal – Leadási oldal = Mérleg nyelve megmutatja

Törekedni kell a színes, változatos étrendre, napi 5 adag zöldség-gyümölcs beillesztésére, megfelelő folyadékbevitelre az egyik oldalon, míg a másik oldalon a rendszeres testmozgás beiktatásával sokat javíthatunk. Igyekezzünk úgy megválasztani a testedzés mennyiségét, gyakoriságát, amit hosszú távon tudunk tartani, még akkor is, ha esik, ha fúj.

Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a Leadási oldal valamilyen oknál fogva egyik pillanatról a másikra jelentősen lekorlátozódik (elég egy lábtörés is hozzá, ….de ott a PPS is), jelenleg épp azon dolgozom, hogyan lehet a súlyt ilyen esetben bestabilizálni, fogyási folyamatot újra működésbe hozni

6./ A Herbalife Formula 1 fogyasztószer?

Nem. A Herbalife Formula 1 Kiegyensulyozott Shake Mix étkezést helyettesítő táplálék. Alacsony kalóriaszinten, magas tápértéket biztosít. Kiegyensúlyozott táplálkozási tervet alakíthatunk ki a segítségével. Egyszerűen elkészíthető, és pontosan tudja az ember, hogy mit eszik. Ráadásul még finom is.

Aki fogyókúrázott már, pontosan tudja, hogy kevesebbet kell enni, de a kalóriacsökkentés nem mehet a tápanyagbevitel rovására. Különben éhesek, idegesek leszünk, még a falat is lekaparhatjuk kínunkban, és egy hét múlva feladjuk. Rohanó életvitel mellett még a rendszeresség is probléma, nemhogy az állandó vásárlás,  sütés-főzés, számolás….

7./ Érezd jól magad! Megkóstolhatom?

Természetesen.

Látogass el a Herbalife Magyarország céges oldalára is, s ha van egy pici időd, lapozz bele Termékkatalógusunkba.

Van még hírem. Tudod a jó és a rossz.

Jó hírek itt

Rossz hírek itt