Téli ötkarikás játékok

Tévedtem, amikor azt gondoltam, rém egyszerű dolog napi 5 adag zöldség-gyümölcsöt színesen, vegyesen, változatosan beépíteni az étrendünkbe.
Naponta 500 gramm? Fejenként?
2020.12.01-töl ismét indul a Téli Ötkarikás Játék. A játék célja, hogy ötleteket adjunk egymásnak, ki hogyan tudja ezt a feladatot megoldani.

Itt tudsz bekapcsolódni! 

 • ha csak „Csendes Megfigyelőként” szemezgethetsz az ötletekből, annyit megtennél, hogy jelzed valamilyen formában tetszésedet-nem tetszésedet? Tudod: lájk, szívecske, tátott száj…, vagy amit akarsz
 • aktívan akarsz részt venni?  Sokak nagy megelégedettséggel fogják ötleteidet fogadni, hiszen ahány ház, annyi ízvilág (szokás, idő, pénztárca…) Készíts egy fotót, töltsd fel, írd ki, aznap milyen zöldségekkel-gyümölcsökkel gazdagítod étrendedet, mit készítesz belőlük.

Játékra invitállak 2020.12.01-től!

A Nyeremény óriási : jobb közérzet, több energia, színesebb étrend, …. teljesen egyénre szabott, és sok-sok ötlet egymástól, részese lehetsz egy szűk csoportnak, akik pont az ellenkezőjét csinálják, mint a nagy tömegek.

Tudtad azt, hogy aki a tömeg után megy, nem jut messzebb a tömegnél?

” Ha van elég MIÉRT-ed, a HOGYAN-t már könnyen megtalálod”

Kiegyensúlyozott és személyre szabott táplálkozás, ami támogatja az egészséges, aktív életmód gyakorlását. hl-taplalkozasi-filozofiaA Herbalife a kiegyensúlyozott táplálkozást nem a kalóriaszámlálás oldaláról közelíti meg. (viszont ha nagyon keveset eszel, érdemes számolni, hogy legalább a szükségest bevidd)

Nem kell lemondani kedvenc ízeinkről, normál esetben nem kell elhagyni élelmiszercsoportokat (feltéve, ha azt élelmiszer allergia, intolerancia nem indokolja).

Az egészséges, hosszú távú táplálkozás lényege a tökéletes egyensúly megtalálása. A makrotápanyagok (fehérjék, zsírok és szénhidrátok) ajánlott napi bevitelét kiegyensúlyozottá kell tenni a vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint a rendszeres testmozgással és a megfelelő folyadékfogyasztással (víz) együtt.

( Forrás: keresd fel a Herbalife hivatalos oldalát még több információért) , de gyere vissza, mert nálam mindezt már glutén és tejmentesre adaptálva találod meg.

MIÉRT a szénhidrátokra fókuszáljunk MOST?

 • téli időszakban a nehezebb ételek kerülnek asztalra
 • sok kenyeret eszik a magyar
 • novembertől legtöbb helyen már megkezdődnek az ünnepi próbasütések
 • Adventi aprósütemények sorozatgyártása nagy kihívás nemcsak a testsúly kérdéssel foglalkozok számára
 • rengeteg a munka otthon  (karácsonyi nagytakarítás, lakás dekorálás, bevásárlás), munkahelyen az év végi hajrá, kezdődnek a vizsgaidőszakok, hulla fáradtak vagyunk már délutánra, energiapótlás gyanánt hamarabb nyulunk süteményhez, csokoládéhoz
 • hány okot tudsz még felsorolni?

A szénhidrátokból, a szervezet első számú üzemanyagából is vannak „jó” és „rossz” típusúak, ezért fontos, hogy megfelelő típusú szénhidrátot fogyasszunk ahhoz, hogy energiát nyerjünk a tevékenységekhez és a testi funkciókhoz.

TIPPEK

 • próbáljuk meg csökkenteni a nagymértékben feldolgozott szénhidrátok fogyasztását, amelyek  kalórián kívül nem sokat nyújtanak.
 • válasszunk inkább a természetes szénhidrátok közül, amelyek energiát, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot biztosítanak a szervezetünk számára.

Váljunk a címkeolvasás mestereivé!

Könnyű dolgunk van csomagolt termékek vásárlása esetén, hiszen kereskedelmi forgalomba hozott termékeknél fel kell tüntetni az átlagos tápértékadatokat 100 grammra vonatkoztatva.(legyen nálunk nagyító, szemüveg, lupé, sőt nagy bevásárlás esetén egy összecsukható kempingszék is hasznunkra lehet)

cimkeolvasas

Csak azokban az élelmiszerekben van szénhidrát, aminek a címkéjén fel van tüntetve?heti-terv-2016-11-12zoldsegek-tapertekadatai

Ma már számos lehetőség van arra, hogy utánanézzünk olyan élelmiszerek tápértékadatainak, amelyeken nincs címke.

Én ezeket az oldalakat használom (lehetőleg mindig egy oldalról szedjük le az információkat)

 1. HáziPatika tápanyagtáblázat
 2. KaloriaGuru

A legjobb szénhidrátforrás: zöldség, gyümölcs

napi-5-adag-zoldseg-gyumolcs-kihivas Napi 5-7 adag zöldség, gyümölcs – nagy kihívás

Én teáscsészét használok kb. 100 gramm zöldség, gyümölcs fér belenapi-5-adag-zoldseg-gyumolcs-ures-bogre

Milyen zöldségekkel, gyümölcsökkel tömjük tele a bögrénket?

 • lehetőleg hazai, 30 km körzetben termett áruféleségekkel
 • vegyszermentessel (legjobb a saját, de ha nincs, részesítsük előnybe a megbízható kistermelőket)
 • minél színesebb a napi, heti paletta, annál nagyobb a valószínűsége, hogy be tudjuk vinni a megfelelő mennyiségű vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot
 • lehetőleg friss terményekkel (téli időszakban nagy szerencsénk van, ha a nyár ízeit lefagyasztottuk )

Ha megfelelően tápláljuk a testünket, annak több előnye van, mint gondolnánk:

 • jobb emésztés
 • egészségesebb ízületek
 • ideális testsúly
 • egészségesebb bőr
 • egészségesebb agy

Ez az anyag a teljesség igénye nélkül, pusztán gondolatébresztés céljából készült, segítve az eligazodást a táplálkozás, szénhidrátok, súlycsökkentés szerteágazó információözönében.

VMM HotelMama névjegy

Van még két hírem. Tudod a jó és a rossz!

 • Az ideális testsúly, forma, jó közérzet, magas energiaszint elérése, megtartása egy életre szóló projekt. Közben azért Érezd jól magad!
 • Elérni, felépíteni egy kérdés. Hogyan tartsuk meg hosszútávon?

JÓ HÍREK ITT!

ROSSZ HÍREK ITT!